Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
 Συγκέντρωση 10:30πμ Εγνατία με Αγ. Σοφίας
                                      
Συνάδελφοι-ισσες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές ‘’εξπρές’’ και  με τις ευλογίες των ευρωπαίων αρπακτικών,  προχωράει άρον άρον στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς την Ε.Ε.- ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου.  Είναι η ίδια κυβέρνηση, που μετέτρεψε το μεγαλειώδες ‘’ΟΧΙ’’, σε ‘’ΝΑΙ’’ και όσο και αν θέλουν να συνεχίσουν να μας κοροιδεύουν, για την ηπιότερη διαχείριση του 3ου μνημονίου, με καθημερινές δηλώσεις περί φορολόγησης των πλουσίων και ανακούφισης των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, oι υποτακτικοί νεομνημονιακοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα εφαρμόσουν αυτό το Μνημόνιο-Τέρας. Τα μέτρα που θα πάρουν είναι συνολικά 6,4 δισ. Ευρώ το 2015–16 και εφόσον δεν πιάνουν τους στόχους, αυτό το ποσό θα αυξάνεται και μ’ αυτήν την έννοια θα έχουμε και άλλα μέτρα.( το 3ο μνημόνιο θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται, ανάλογα με τις επιταγές των δανειστών-τοκογλύφων). Τα σημαντικότερα μετρά είναι:

Διευκολύνονται οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, αποταμιεύσεων/καταθέσεων, κάθε εισοδήματος και περιουσίας.
Αυξάνονται αναδρομικά από19/8/2015 τα όρια συνταξιοδότησης (στα 67 έτη), μέχρι την 1/1/2022. Επιβάλλεται πρόστιμο επιπλέον 10% σε όσους επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα απ' ότι προβλέπουν τα νέα όρια!
Καταργείται η σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η δυνατότητα χρηματοδότησης των ελλειμματικών ασφαλιστικών ταμείων από τον«κουμπαρά» του ασφαλιστικού (ΑΚΑΓΕ). Ενώ οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που χρωστάνε 000-50.000 ευρώ στο ταμείο, δεν θα μπορούν να συμψηφίζουν τις οφειλές με τις μελλοντικές συντάξεις τους!
Καταργούνται διατάξεις των νόμων 4331 και 4325/2015, που είχαν ψηφιστεί «μονομερώς», χωρίς την έγκριση των δανειστών! Έτσι π.χ. καταργείται η σύνταξη (260 ευρώ) στους υπερήλικες ομογενείς και παύει η αποποινικοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ.
Ανοίγει ο δρόμος για την «απελευθέρωση»-ιδιωτικοποίηση του φυσικού αερίου, που θα φέρει νέες επιβαρύνσεις στην τιμή του για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Μετά το ξεπούλημα των λιμανιών και αεροδρομίων, προχωράει το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, φορτώνοντας τα χρέη τους στο δημόσιο, για να τις παραδώσουν «καθαρές» και κοψοχρονιά στα νύχια κάποιου «επενδυτή» αρπακτικού.
Αναδρομικά από 1/1/2015, αυξάνεται η φορολογία στα ενοίκια και καταργείται η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων.
Αυτή είναι μονό η αρχή, παράλληλα με το πολυνομοσχέδιο τρέχει σωρεία μέτρων και ρυθμίσεων όπως πχ. η αυστηροποιηση των 100 δόσεων .Το πολυνομοσχέδιο είναι ένα μόνο μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που θα συμπληρωθούν με υπουργικές αποφάσεις και εφαρμοστικες διατάξεις. Ακολοθούν πολύ σκληρότερα μετρά σοκ ειδικά σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Στο ασφαλιστικό  θέλουν την πλήρη εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης, με ισοπέδωση των συντάξεων (εθνική σύνταξη 350 ευρώ), αυξηση των ορίων ηλικίας ( 62 με 67) με απώτερο στόχο τα 70 και μετατροπή του συστήματος σε κεφαλαιοποιιτικο δηλ. μια τεράστια αγορά για τα αρπακτικά τις ιδιωτικής ασφάλισης όπου φυσικά όποιος έχει λεφτά θα μπορεί να αγοράζει. Στα εργασιακά έχουν συμφωνηθει με τους δανειστές η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με το χτύπημα του δικαιώματος στο συνδικαλισμού και την απεργία.
Ήδη άλλωστε είναι σε εξέλιξη η φοροκαταιγιδα για το 2015,αυξηση της φορολογίας των αγροτών, ΕΝΦΙΑ, αυξηση ΦΠΑ κ.λπ. Ενώ ο προϋπολογισμός του 2016 που πρόσφατα κατατέθηκε στην βουλή, αποτελεί από μόνος του μια θανάσιμη απειλή για τα εναπομείναντα βιοτικό επίπεδων εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Ας μην ξεχνάμε και τα κόκκινα δάνεια και την λυσσαλέα επιμονή των δανειστών να δοθούν σε ξένα funds με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι αν απειλούνται με κατάσχεση.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
Συνάδελφοι- -ισσες
Δεν χωράνε αυταπάτες! Το όραμα της «συμμορίας του ευρώ» και εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, είναι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους της Ευρωζώνης/ΕΕ, σε εργασιακό κάτεργο και κοινωνική χωματερή, όπου απλά θα κυβερνούν οι ίδιοι ως δοτοί των ιμπεριαλιστών. Αφού ξετσίπωτα πρόδωσαν το ΟΧΙ και τους αγώνες του ελληνικού λαού, τώρα, όσο αποκαλύπτεται η γύμνια τους από την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, τόσο πιο αλαζονικά θα γαντζώνονται στην εξουσία, ως δοτοί των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου – αλλά και θα σπρώχνονται προς «κυβερνήσεις συνεργασίας» με όλα τα μνημονιακά σιχάματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, που έχει αμετάκλητα καταδικάσει ο ελληνικός λαός.
Αυτή η πολιτική κρίση, μαζί με την εκρηκτική διεθνή κατάσταση (Συρία κ.ά.), χειροτερεύει και διαλύει την κατάσταση της οικονομίας, την χρεοκοπία/κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, φέρνοντας τρομακτικούς κινδύνους για την επιβίωση του ελληνικού λαού. Είναι θέμα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε παντού αγώνες, για να τσακίσουμε τα Μνημόνια στην πράξη, να αποτρέψουμε την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και να διώξουμε κάθε μνημονιακό κυβερνητικό θίασο.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ      
Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι μόνοι σύμμαχοί μας, είναι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα, σε Νότο αλλά και στο Βορρά
(βλ. δυναμικές απεργίες σε Φιλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία κτλ).

Αγώνες με πρόγραμμα – πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!
ü                  Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
ü                  Αγώνες, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν  δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
ü                  Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
ü                  Αγώνες, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών –συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ούτε ένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς Tην Διαγραφή όλου του Χρέους, την έξοδο της χώρας από τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και την Ε.Ε. που είναι μηχανισμός επιβολής των συμφερόντων του μεγάλου Κεφαλαίου.

Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς
Ø                  Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης - ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
Ø                  Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.

Η «Αντεπίθεση των Εργαζομένων» είναι μια αντικαπιταλιστική παράταξη που παλεύει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του συνδικαλιστικού – εργατικού κινήματος. Συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους και μικρούς κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες (Πλατείες,  μεγάλες απεργίες, ΕΡΤ, καθαρίστριες, διαθέσιμοι). Βοήθησε στην οργάνωση αγώνων σε κλάδους όπως τηλεπικοινωνίες, επισιτισμός, φροντιστήρια. Όπως και την οργάνωση και στήριξη σωματείων σε χώρους  με ευέλικτες μορφές εργασίας.
Πιστεύουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι με όπλα μας την ενότητα, την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την εργατική δημοκρατία, εμείς οι εργαζόμενοι, μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια, τους υποτακτικούς τους και το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει.


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ